Gyakran Ismételt Kérdések – GYIK/FAQ


Mi az a HIIT?

A „High-Intensity Interval Training” (magas intenzitású intervallum edzés) egy új, pillanatok alatt igen népszerűvé vált trend a fitnessben. Rendkívül hatékony, rövid idő alatt „letudható” kardió tréning, ahol rövid, nagy erőbedobást igénylő, robbanásszerűen intenzív szakaszok és rövid pihenők váltják egymást folyamatosan. 


Milyen előnyökkel jár számomra az SN HIIT Program megvásárlása?

-Magasabb kalória-felhasználást érhetsz el vele azonos idő alatt, mint a hagyományos edzésekkel

-Már néhány hét után, de a 3*30 napos Program végére különösen szignifikáns különbséget vehetsz észre az állóképességedben, mozgásodban, izomfelépítésedben

-Nem igényel eszköz-beruházást: szinte bárhol végezhető, otthon, edzőteremben vagy akár szabadtéren; saját testsúlyos feladatokból áll

-Időtakarékos: minimális időráfordítás mellett maximális edzés-hatékonyságot érhetsz el, napi 30 perces edzéssel könnyen formába hozhatod magad. Ez alig több, mint egy ebédszünetnyi idő naponta (persze nem azt helyettesítve) és az edzést követően is magasabb intenzitással tovább égnek a kalóriák

-Fokozza a robbanékonyságot, hiszen olyan intenzitással csináljuk, ahogy bírjuk szusszal. Igen jó hatással van a szívműködésedre, a vérkeringésedre, rendkívül jó zsírégető, gyorsítja az anyagcseréd és segít a felgyülemlett stressz levezetésében


Hogyan vásárolhatom meg a Programot?

Az https://www.hiitprogram.hu  oldalon való igénybevételhez a „4. nap” gomb megnyomása után felugrik egy bejelentkezési oldal, melyen találsz egy regisztráció lehetőséget, kérlek figyelmesen olvasd el az ott leírt tartalmat és utána a regisztrálok felírttal tudod kitölteni a kérdőívet. Az átutalás beérkezését követően 2 munkanapon belül beállítom részedre a hozzáférést a programhoz.

A Program megvásárlásával korlátlan hozzáférést biztosítok a számodra, alacsony előfizetési díjért:
- 3.000 Ft/35 nap hozzáféressel.
- 6.000 Ft/80 nap hozzáféressel.
- 8.000 Ft/120 nap hozzáféressel.


Nincs mód bankkártyás/Paypal fizetésre és azonnali hozzáférésre?

A Program folyamatos fejlesztés alatt áll. A későbbiekben várható, Google Play Áruházból letölthető applikáció esetén a Paypal vagy bankkártyás fizetést követően a hozzáférés néhány percen belül elérhető lesz. 


Van mód hozzáférésre több e-mail címről is? 

Egy előfizetéshez csak egy e-mailes hozzáférésre van lehetőség. 


Elmúltam 50 éves, belevághatok a Programba?

Amennyiben az egészségi állapotod és kondíciód megengedi, természetesen belevághatsz. Kérlek olvasd el az egészségügyi kockázatokat tartalmazó szakaszt a leírásban. 


Külföldre utazom, kitolható a teljesítés határideje? 

Megfelelő internetkapcsolat esetén külföldről is  - akár a nyaralás alatt is – elérhető a Program. A 3*30 napos edzéssorozathoz 6 havi korlátlan hozzáférést biztosítok a számodra, azaz bármikor abbahagyhatod, bármikor folytathatod ezen időintervallum alatt. 


Heti hány napot célszerű edzeni? 

A Programban az a jó, hogy a saját tempódban, az életritmusodnak megfelelően végezheted, viszont értelemszerűen nagyobb hatékonyságot érhetsz el, ha heti minél több edzésnapot beiktatsz. Azonban legalább egy – kettő pihenőnapot javaslok beiktatni minden héten a regeneráció érdekében! 


Hány gyakorlatsort végezhetek el egy nap?

Ugyan csábító lehet naponta több napnyi gyakorlatsort is megcsinálni, azonban egy napi feladat is nagyon megterhelheti a szervezetet, ezért nem ajánlom, hogy egynél többet végezz. 


Nincs otthon fitness eszközöm, pl. step padom, hogyan végezzem a gyakorlatot?

Ha nem edzőtermi edzést választasz, a környezetben elérhető eszközök, akár egy pad, egy szék vagy épp az ágy széle is alkalmas lehet egyes gyakorlatok elvégzésére. 


Hogyan számíthatom ki az ajánlott zsírégető pulzustartományt?

Hölgyek: maximális pulzus=226- életkor. Ennek a számnak a 65-75%-a a zsírégető tartomány.

Férfiak: maximális pulzus=220- életkor. Ennek a számnak a 65-75%-a a zsírégető tartomány.

Példa:

Egy 35 éves férfi esetében 

220-35 = 185. 

185x0,65 = 120 (ez a minimuma)

185 x0,75= 139 (ez a maximuma), azaz 120-139 ütés/perc.


Célszerű, ha a két érték között kezdóként inkább az alsó, gyakorlott sportolóként inkább a felső értékhez közelítesz az edzés során! Azonban a megfelelő hatékonyságért és a céljaid elérése érdekében azt is fontos szem előtt tartani, hogy úgy oszd be az energiáidat, hogy a teljes napi edzéssort végig tudd vinni!


Az edzés során komoly légszomjat, szívdobogást, egyéb aggasztó tüneteket tapasztalok, mit tegyek?

Hagyd abba a gyakorlatot és fordulj orvoshoz! 


Hogyan fokozhatom a hatékonyságát a Programnak?

Természetesen a hatékonyságot a megfelelően összeállított személyre szabott étkezési terv is támogatja – ez a https://www.hiitprogram.hu oldalon kérhető külön és rendelhető meg. Szintén a weboldalamon tájékozódhatsz a további edzési lehetőségekről pl. személyi edzésről, egyéb otthoni, edzőtermi edzésprogramokról. 


Ha nem találtál választ a kérdéseidre, kérem, hogy a solyomnorbert83@gmail.com email címen tedd fel a kérdésedet és hamarosan válaszolok! 


Jó edzést, sok sikert kívánok!Sólyom Norbert
személyi edző