Minden, amit a HIIT-ről tudni kell!


Üdvözöllek!

Sólyom Norbert vagyok, személyi edző. Mintegy 20 éves testépítői tapasztalattal és közel 6 évnyi személyi edzői szakértelemmel, vendégeimnél alkalmazott leghatékonyabb gyakorlatokból állítottam össze számodra az SN HIIT Cardio Programot és támogatlak ezáltal céljaid elérésében: legyen az fogyás, szép tónusos izomzat kialakítása, állóképesség fejlesztés vagy épp egészségmegőrzés.

Kinek ajánlom az SN HIIT Cardio Programot?
Rendkívül fontos, hogy kizárólag csak egészséges emberek vehetnek részt a Programban! Amennyiben túlsúllyal bírsz vagy szív- és érrendszeri betegséggel küzdesz, semmiképp sem ajánlom a Program megvásárlását, mert erős hatással van a pulzus növekedésére, túlzottam megterhelheti a szervezeted, ellenjavallt! Ebben az esetben is tudok segíteni egy személyre szabott edzéstervvel és/vagy étrenddel! Keresd fel a weboldalamat Sn-trainer.hu vagy írj nekem: solyomnorbert83@gmail.com!

Bármilyen egyéb betegség - legyen az pl. sérv, térd-, boka- vagy egyéb ízületi kopások, gerincbántalmak, sérülések, korábbi műtétek stb. - esetén kérlek konzultálj orvosoddal vagy gyógytornász, személyi edző ellenőrzése alatt végezd a gyakorlatokat. Többek között ennek a szakorvosi konzultációnak az elősegítésére is lehetőséget nyújt a 3 napos próbaidő a Programban.

16 éves kortól ajánlott.

A Program során amint szédülést, légszomjat tapasztalsz, nem érzed jól magad, azonnal hagyd abba az edzést, kérj orvosi segítséget! Azokon a napokon, amikor beteg vagy pl. megfáztál – semmiképp se válaszd a HIIT-et! Később folytathatod a Programot ott, ahol abbahagytad!

Az SN HIIT Cardio Program megvásárlása és a gyakorlatsorok követése kizárólag a saját felelősségedre történik, hiszen az edzést önállóan, a jelenlétem nélkül végzed! Erre az „Igen, elfogadom” gomb megnyomása is figyelmeztet.

Mi is az a HIIT?
A „High-Intensity Interval Training” (magas intenzitású intervallum edzés) egy új, pillanatok alatt igen népszerűvé vált trend a fitnessben. Rendkívül hatékony, rövid idő alatt „letudható” kardió tréning, ahol 15-30 másodperces, nagy erőbedobást igénylő, robbanásszerűen intenzív szakaszok és hasonló hosszúságú pihenők váltják egymást folyamatosan. Ezt az edzésformát Neked találták ki, ha nem bírod a monotóniát, szereted a változatosságot, nincs sok időd a sportra, de mégis fontos számodra a jó erőnlét, az edzett forma!

Hogy épül fel az SN HIIT Cardio Program?
A 3*30 napos (napi maximum 30 perc) edzésprogramban nem csak a napi 6 - összesen 100 különböző - gyakorlat váltakozik annak érdekében, hogy változatos legyen és megmozgasson minden izomcsoportot, de a különböző szinteken (kezdő, középhaladó, haladó) az időintervallumok is váltakoznak.

Hogyan vehető igénybe az SN HIIT Cardio Program?
A Program jelenleg a https://www.hiitprogram.hu oldalon érhető el. A videók lejátszása miatt nagy internet-adatforgalom szükséges, ezért érdemes erős WiFi -t használni. Ha gyenge az internet-adatforgalmad vagy az eszközöd lassú, akkor csúszások előfordulhatnak az automatikus módban. Próbáld ki először - az első 3 nap ingyenes – és használd kezdetben a manuál módot! A Program megvásárlásával korlátlan hozzáférést biztosítok a számodra, alacsony előfizetési díjért:
- 5.000 Ft helyett 3.000/35 nap hozzáféressel.
- 10.000 Ft helyett 6.000/80 nap hozzáféressel.
- 15.000 Ft helyett 9.000/130 nap hozzáféressel.

- 20.000 Ft helyett 12.000/130 nap hozzáféressel + étrend.
- 5.990 Ft Étkezési terv

Hogy’ végezd a gyakorlatokat?
A 3x30 napos SN HIIT Cardio Program szinte bárhol elvégezhető, választásod szerint otthon, konditeremben vagy akár szabadtéren. A Program során a gyakorlatokat úgy kell teljesítened a megadott ideig, hogy a legnagyobb intenzitással mindent beleadsz, utána pihenő következik és így ismétlődik a sor a 6 különböző gyakorlat végéig, 3-7 körön át ismételve. Minden kör végén 1 perc pihenő szükséges és kezdődik a kör előröl. A programot úgy állítottam össze, hogy minden nap más izomcsoportra eddzünk, mindent megmozgatunk és váltakoznak a felsőtest – és lábnapok, hogy legyen idő az izmaidnak regenerálódniuk. A főoldalon a nap kiválasztása után a képekre kattintva megnézheted teljes képernyőn a napi gyakorlatsorokat tartalmazó videót és tanulmányozhatod. Érdemes először tükör előtt gyakorolni. Fontos, hogy az intenzitás és a gyorsaság ne menjen a helyes kivitelezés rovására!

A programot kétféle módon tudod használni;
Manuál mód:
Itt te indítod/állítod le a stoppert és magad szabod meg a gyakorlat menetét, hosszát. Itt tudod teljesen maximalizálni a HIIT programot, valamint magad állítod a sorozatok számát. A Programmal való ismerkedés során is előbb érdemes a manuál módban használni az edzésprogramot, hiszen egy-egy gyakorlat többször is újra nézhető, így könnyebben követhető a helyes testtartás, a gyakorlat megfelelő kivitelezése.

Automatikus mód: (Erős WiFi használata ajánlott!)
Itt csak egy kattintás és végig vezet a Program a gyakorlatokon, semmi más dolgod nincs, mint csak figyelni és követni engem a feladatok során.

A különböző szinteket az alábbiak szerint ajánlom:
Kezdő szint:
Ha még nem sportoltál vagy nem végeztél hasonló edzésformát. Itt első szakaszban azaz 15 napig ¼ részidő ajánlott, ami azt jelenti, hogy 1 perc pihenő/felkészülési idő és 15 másodperc nagyon intenzív gyakorlatvégzés váltakozik. A második szakasz ½ részidő 1 perc pihenő 30 mp gyakorlatvégzés. A sorozatok között 1 perc pihenőt kell tartani. Érdemes rutinos sportolóknak is végigcsinálniuk a Programot már az első szinttől kezdve – náluk a megszokott súlyzós edzéseikkel is kiegészítve.

Közép haladó szint:
Ha már edzett vagy és ismered a kardió programokat, rendelkezel már gyakorlattal. 1/1 részidő ajánlatos, azaz az intenzív munka és a pihenő aránya azonos: 30 másodperc pihenő és 30 másodperc gyakorlat végzés váltakozik.

Haladó szint:
Itt már különösen oda kell figyelni a pulzusodra, ez már igencsak megterhelő lehet a szervezet számára. Ennél a szintnél 2/1 részidő ajánlatos, ami 15 másodperc pihenő és 30 másodperc gyakorlat végzés váltakozását jelenti. Ha úgy érzed, hogy túl erős számodra, akkor pihenj többet vagy csináld meg még egyszer a középhaladó szintet.

Amit tarts szem előtt:
A gyakorlatokat nem feltétlenül az általam megadott tempóban kell végezni! A legcélszerűbb az, hogy feszegesd a határaidat, teljes erőbedobással dolgozz, „ami a csövön kifér..!”, de közben - amennyiben van lehetőséged akár okos órán követni a pulzusod – ne lépd túl a maximális ajánlott zsírégető pulzustartományt!

A sérülések elkerülése és az izomcsoportok helyes megmozgatása, valamint a megfelelő légzés kivitelezése érdekében a Program megkezdése előtt mindig rendesen melegíts be és olvasd el a gyakorlatok szabályait, hogy megtanuld helyesen kivitelezni a gyakorlatokat! A napi edzés végén nyújtás se maradjon el, ez is szükséges az izmok regenerációja érdekében! Természetesen a hatékonyságot a megfelelően összeállított személyre szabott étkezési terv is támogatja – ez a https://www.hiitprogram.hu oldalon kérhető külön és rendelhető meg.Nem, találtál meg minden információt? A gyakran ismételt kérdéseket itt találod!

Ne feledd, az igazi változást az hozza az életedbe, ami kívül esik a komfortzónádon – a HIIT-tel pedig a korlátokat zúzzuk szét, igazi kihívások elé állítjuk önmagunkat. Felkészültél..?! Akkor indulhat a Program..!!

Jó edzést, sok sikert kívánok!

Sólyom Norbert
személyi edző